Winterwende 2024-2025

Ondertussen is de Winterwende al aan de derde editie toe. Op het kantelpunt tussen 2024 en 2025 maken we een analyse van de huidige situatie op de arbeidsmarkt, en blikken we vooruit op de uitdagingen van het komende jaar. De inhoud wordt dit keer opgebouwd rond vijf spanningsvelden tussen werkgevers en werknemers. Mooi meegenomen…: we ontdekken samen het wijndomein Valke Vleug.

 

Op donderdag 12 december komen we met een selecte groep CHRO’s en HR-directeuren samen in wijndomein Valke Vleug in Puurs. De moderne en karaktervolle wijnhoeve werd ontworpen door veelvuldig bekroond en internationaal gerenommeerd architect Vincent Van Duysen. De omliggende wijngaard van 4,5 hectare vormt de perfecte setting om even te bezinnen en herbronnen. Een korte rondleiding met informatie over het wijndomein brengt ons in de juiste mood.

Chris Wuytens, professor aan de KUL, AMS-gastdocent en Managing Director van Acerta Consult, zal de spanningsvelden uit de Inspiratienota 2025 van Acerta Consult toelichten. HR is namelijk een katalysator van verandering, en die verandering wordt mee vormgegeven door de macrocontext. Om te weten waar u als werkgever strategisch op moet inzetten, onderscheidt Acerta vijf spanningsvelden tussen werkgevers en werknemers:
  1. Artificiële intelligentie: werkgevers zien eerder kansen, werknemers zien ook bedreigingen
  2. Welzijn: appreciatie van het welzijnsbeleid door werkgevers en werknemers
  3. Talent management: potentieel, (door)groei, inclusieve werkvloer
  4. Verloning & benefits: een flexibel en transparant loonbeleid
  5. Ecologische transities: duurzaamheid strategisch verankeren

In kleine groepjes gaan we hier nadien over in gesprek, zodat we ook ervaringen kunnen uitwisselen. En uiteraard kan het gesprek verdergezet worden tijdens het diner… mét aangepaste wijnen.

Praktisch

  • Wanneer: donderdag 12 december 2024.
  • Timing: ontvangst om 16u, rondleiding van 16u30 tot 17u, inhoudelijk gedeelte van 17u tot 18u30, gevolgd door aperitief en diner.
  • Locatie: wijndomein Valke Vleug in Liezele (Puurs).
  • Kostprijs: dit event is gratis als lid of op uitnodiging. Gezien het exclusieve karakter, rekenen we op uw komst als u zich aanmeldt.
  • Doelgroep: dit event is primair bedoeld voor CHRO’s en HR-directeuren van bedrijven met een omzet vanaf € 100 miljoen, maar is ook toegankelijk voor CEO’s  en andere C-level functies met interesse in de arbeidsmarkt.
  • Inschrijven: interesse om deel te nemen? Neem contact op met community manager Daphné Debaenst.

Dit event is in samenwerking met Acerta Consult.

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

  • Maandelijks
  • Laatste nieuwe content
  • Aankomende events
  • Uitschrijven altijd mogelijk

Agenda

Elke valkuil vormt het onderwerp van een mentoringsessie, gegeven door verrassende sprekers, professoren in leiderschap en Ambits-mentoren. Schrijf u in voor de volledige reeks van 5 of kies er 3 die voor u of een medewerker relevant zijn.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.