Interviews

We kijken met Sandrine Bostyn, Group CFO bij ECS, naar een financiële dienst met veel facetten, waar processen geoptimaliseerd worden door ze eerst grondig te analyseren. Dat is volgens haar de meest stevige basis, of het nu om digitalisering of risicomanagement gaat.

Mark Oosterlinck, Northwave
Interviews

Hoe beleef je als CFO een gesofisticeerde ransomware-aanval die het hele bedrijf platlegt? Welke lessen kun je eruit trekken? En hoe zorg je ervoor dat zoiets nooit meer gebeurt? Marc Oosterlinck, financieel topman van het bedrijf TVH, wil erover praten, samen met Cindy Smeulders, Country Manager Belgium van cybersecurity-specialist Northwave. “Staan we er vandaag beter voor dan een jaar geleden? Ja. Maar maak ik mij er nog zorgen over? Ook ja.”

Steve Van der Steen van TriFinance
Interviews

Door een mindset van continuous control monitoring aan te nemen, waken organisaties 24/7 over de performantie van hun processen en waarborgen ze hun rentabiliteit. Big data en de hedendaagse technologische mogelijkheden leggen daar een nuttig laagje automatisering bovenop. “Wie goed aan continuous control monitoring doet, ziet zijn nettowinst met één à twee procent stijgen.”

Interviews

Familiehulp, de grootste thuiszorgorganisatie in Vlaanderen, staat dagelijks oog in oog met verschillende van de grootste hedendaagse maatschappelijke uitdagingen. Kristel Vandenbossche, Directeur medewerkersbeleid bij Familiehulp, gaat met ons dieper in op de problematiek van een werkgever voor knelpuntberoepen.

Julie Fobe
Interviews

De krapte op de arbeidsmarkt, het welzijnsvraagstuk en het belang van interne mobiliteit zijn maar enkele van de redenen om te timmeren aan een duurzaam HR-beleid. “Grotere organisaties zijn vaak al langer op de hoogte van de rapporteringsverplichtingen en vertrouwd met het duurzaamheidsjargon, maar ook kleinere bedrijven hoeven zelden bij een leeg blad te beginnen”, aldus Miet Vanhegen en Julie Fobe van Acerta Consult.

Cedric Van Garsse
Interviews

Elk jaar onderzoeken Hudson en Vlerick Business School de prioriteiten en uitdagingen binnen HR in België aan de hand van hun HR Barometer. Uit de survey van 2024 blijkt dat leiderschapsontwikkeling reeds 10 jaar in de top 3 van prioriteiten staat. We zoomen hierop in met Cédric Van Garsse, Partner Talent Management bij Hudson.

Agenda

Welcome to Entropia! Schrijf u nu in voor het Executive Forum, onze inspiratiedag voor C-level executives. Op 25 september verzamelen we met CFO’s, CHRO’s, CEO’s, CMO’s, etc. om uit te wisselen over hoe we in tijden van transformatie en onzekerheden aan goeie bedrijfsvoering kunnen doen.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.