Monika Meysmans, CHRO, Duurzaam contracteren, HR
Topics

Wat als een arbeidsovereenkomst in de toekomst meer was dan ‘gewoon een contract’ met rechten en plichten? Wat als het meer menselijke aspecten zou bevatten, gebaseerd op vertrouwen, transparantie of culturele fit? Tijdens een sessie op CHRO Day werd erover gedebatteerd.

Herman Vantrappen
Leader's Library

Voor de rubriek Leader’s Library selecteren we een recent verschenen boek dat een plek ambieert in de boekenkast van elke executive. In ‘The Organization Design Guide’ leggen Herman Vantrappen en Frederic Wirtz uit hoe leidinggevenden en hun teams op een pragmatische manier fundamentele vragen over organisatiedesign kunnen aanpakken en hoe ze de oplossingen kunnen implementeren.

Topics

Het internet, de smartphone en de cloud waren al gamechangers, maar de technologie die de komende jaren ons leven pas echt op zijn kop zal zetten, is ongetwijfeld AI. Hoe kan artificiële intelligentie ook de financiële afdelingen van bedrijven performanter maken? En welke roadmap moeten ondernemingen daarvoor klaarstomen? Kristof Stouthuysen, Full Professor Managerial Accounting & Digital Finance aan de Vlerick Business School, legde het uit tijdens een masterclass op de CFO Day.

Topics

De wereld draait aan een steeds hoger tempo en de werkdruk stijgt. Geen wonder dus dat het risico op revenue leakage (omzetlekken) stijgt. Wat kan een CFO hieraan doen en welke tools staan hem ter beschikking om dit te voorkomen? Het was het onderwerp van gesprek op een druk bijgewoonde rondetafel tijdens de CFO Day.

Topics

Het recente voorval van ransomware bij brouwerij Duvel Moortgat is nogmaals een wake-up call om cybersecurity hoog op de agenda te plaatsen. Met Cindy Smeulders en Talitha Papelard van Northwave gingen we dieper in op het thema tijdens een masterclass op CFO Day. What’s in it voor de CFO?

Topics

Is generatiedenken een must of is het overroepen? Het bedrijfsleven zet in op jongeren en verdiept zich in de noden van Gen-Z-ers die de arbeidsmarkt opgaan. Julien De Wit, columnist en auteur van het boek ‘Ge(e)neratie’, stelt de stelling aan de kaak dat Gen Z fundamenteel anders zou functioneren dan minder jonge generaties. Met andere woorden: de generatiekloof is misschien slechts een putje.

Agenda

Welcome to Entropia! Schrijf u nu in voor het Executive Forum, onze inspiratiedag voor C-level executives. Op 25 september verzamelen we met CFO’s, CHRO’s, CEO’s, CMO’s, etc. om uit te wisselen over hoe we in tijden van transformatie en onzekerheden aan goeie bedrijfsvoering kunnen doen.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.