Ontmoet elkaar op het Executive Forum, thema ‘the overview effect’

Het Kasteel van Brasschaat wordt dit najaar eindelijk weer de setting voor een bijeenkomst op topniveau. Tijdens het Executive Forum verruimen we letterlijk en figuurlijk onze blik onder de noemer THE OVERVIEW EFFECT. Bent u er ook bij?

 

Astronauten rapporteren bij terugkeer van hun missie vaak een gevoel van intense verbondenheid met onze Aarde, the pale blue dot. Het zien van dat kleine, fragiele balletje in een oneindige ruimte zorgt voor een shift in perspectief. Afstand creëert verbinding. Door het zien van het grotere plaatje voelen ze zich geroepen om zorg te dragen voor onze planeet en dat globale bewustzijn ook naar anderen over te brengen.

Landsgrenzen vervagen en de ruimtevaarders beseffen dat alles met elkaar verbonden is: de mensheid, biologische, sociale, technologische en culturele ecosystemen. Een ervaring die binnenkort niet enkel meer voor wetenschappers is weggelegd maar ook voor de (rijke) man in de straat. Bezos en Musk maakten van de space race een commerciële aangelegenheid en zien in het heelal de oplossing voor onze aardse beperkingen.

Is het tijdperk van de homo spaciens aangebroken? Of hoeven we nog niet met z’n allen de ruimte in om van de inzichten te leren? Tijdens dit Executive Forum kijken we vanuit onze verschillende invalshoeken naar de vele parallellen met het bedrijfsleven. Denk aan:

 

  • Verbondenheid: hoe kunnen we dat gevoel van verbondenheid tastbaar maken en overbrengen? Hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers het grotere plaatje zien en zich daardoor meer betrokken voelen? Was corona een tegenvoorbeeld van ‘afstand creëert verbinding’? Of net niet?
  • Leiderschap: met een beperkt aantal mensen voor langere tijd opgesloten zitten in een kleine cabine … dat levert gespreksstof op. Wie vervult welke rol, hoe leid je een missie en hoe zit het met de groepsdynamiek? Ook als leider is het goed om af en toe eens afstand te nemen.
  • Duurzaamheid: kunnen we niet beter onze efforts steken in het herstellen/optimaliseren van onze huidige leefomgeving in plaats van op zoek te gaan naar een nieuwe? Tegelijk is bv. circulariteit ook heel belangrijk voor de toegang tot de ruimte en zijn er stemmen die beweren dat ons grondstoffentekort kan aangevuld worden met galactic mining. Hoe verenigen we beide paradigma’s?
  • Technologie: het wetenschappelijk onderzoek en de technologische ontwikkelingen die nodig zijn om het heelal te veroveren, zijn natuurlijk gigantisch. Als we onze bedrijven even vergelijken met ruimteschepen, hoe kunnen we technologie dan inzetten voor de koers op oneindig?
  • Governance: waar de ruimtelijke activiteiten (door landen en overheden) vroeger heel erg gereguleerd waren, is die strenge controle met de instap van de private sector deels weggevallen. Dat leidt tot veel innovatie maar hoe bewaren we het overzicht?
  • Focus: mensen die bij een ruimteproject betrokken zijn, hebben ook figuurlijk de blik op oneindig. Een ferme wilskracht, een intense voorbereiding en focus op een doel in een verdere toekomst. Uit welk hout zijn deze mensen gesneden en kunnen we allemaal wat van hun tips & tricks overnemen?
  • ….

 

Tot 17 november voor ons space rendezvous*!
*Als twee ruimtetuigen elkaar ontmoeten.

 

Locatie: Kasteel van Brasschaat
Programma: 10u (ontvangst) – 21u (incl. walking dinner)
Doelgroep: C-level (CFO/Financieel directeuren, CHRO/HR-directeuren, CEO, CIO, COO, CMO, …)
Prijs: gratis op uitnodiging
Meer info en registreren via deze link.

Agenda

Elke valkuil vormt het onderwerp van een mentoringsessie, gegeven door verrassende sprekers, professoren in leiderschap en Ambits-mentoren. Schrijf u in voor de volledige reeks van 5 of kies er 3 die voor u of een medewerker relevant zijn.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.