Podcast: in gesprek met Ingeborg Dierens, CFO Cebeo

Interviews

Op CFO Day 2022 richtten we een mobiele studio in in het Kasteel van Brasschaat en nodigden we 4 CFO’s uit voor een gesprek, waarmee we meteen het thema ‘Culture of Curiosity’ in de praktijk brachten. In deze aflevering praten we met Ingeborg Dierens, CFO bij Cebeo, over nieuwsgierigheid, over de rol van Ingeborg, over de toekomstige projecten en over de impact van de huidige omstandigheden.

 

Een salon op de bovenverdieping van het Kasteel van Brasschaat was de setting voor onze tijdelijke podcaststudio. Hier ontving Community manager Daphné Debaenst in de loop van de namiddag 4 CFO’s om samen met haar en Iris Lopes, Managing Director bij SpendLab, in gesprek te gaan over het thema ‘Culture of Curiosity’.

HR interesseert mij, marketing, sales, logistiek, ... En in mijn rol vandaag ben ik daar ook sterk bij betrokken. Niet puur om de cijfers op te volgen maar ook: wat gaan we doen, waar staan we voor, wat is de strategie in al die verschillende domeinen?

In deze aflevering vertellen Ingeborg Dierens en Iris Lopes hoe zij zelf nieuwsgierigheid in de praktijk brengen, zowel op individueel als op collectief niveau. Ingeborg is als CFO op strategisch niveau bij alle domeinen in het bedrijf betrokken. Ze vertelt over de projecten die bij Cebeo (distributeur van elektrotechnisch materiaal, deel van Sonepar) in de pipeline zitten, welke impact het bedrijf momenteel ondervindt van de marktomstandigheden maar ook welke evoluties er in de toekomst belangrijk zijn.

Beluister hier de podcast:

Deze podcast werd mee mogelijk gemaakt dankzij SpendLab.

Recente artikelen

Topics

Hoeveel skills heb je als onderneming nodig om een wendbare organisatie uit te bouwen? Niet zoveel, stelt professor Filip De Fruyt van de Universiteit Gent. “We hebben een skills-based model uitgewerkt voor de OESO, rond twee kernvragen en vijf competentiegroepen. Als je die doortrekt in de volledige organisatie, kan je met vertrouwen naar de toekomst kijken.”

Topics

Incontinentie. Hardhorigheid. Menstruatie. Kanker. Pesten. Geloof. Mentale gezondheid. Loon. Borstvoeding. Rouw. Financiële problemen. Welke van deze begrippen maakt u ongemakkelijk? “Het doorbreken van taboes is de weg naar inclusie en productiviteit”, stelt Filip De Groeve, marketing director bij Coloplast en inclusiviteitsexpert. “Of het nu om een stoma of technologische ongeletterdheid gaat.”

Agenda

De zesde editie van CHRO Day vindt plaats op de bijzondere datum 24/4/'24. En die 24 trekken we door in het programma: 24 VOICES ON HR brengt 24 stemmen die hun licht laten schijnen op HR.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.