‘Vooruitkijken begint met stilstaan’: 4 tips van CFO Alexander Rahusen voor een toekomstbestendige finance-organisatie

Partnerbijdrage

Cybersecurity, artificiële intelligentie, duurzaam ondernemen en werken in de cloud: CFO’s worden door de snelle (technologische) ontwikkelingen gedwongen vooruit te kijken. “Maar voordat je vooruitkijkt en plannen maakt om als organisatie verder te groeien, is het belangrijk om stil te staan”, aldus Alexander Rahusen, CFO van Exact.  “Hoe zijn je huidige processen ingericht? Zijn de systemen in staat om mee te bewegen met de ontwikkelingen? En beschik je over de juiste mensen om groei door te maken?” In dit artikel deelt Alexander vier tips voor een toekomstbestendige finance-organisatie. 

 

Tip 1: data bepaalt het beleid

“Moderne technologische tools voorzien finance-professionals van steeds meer informatie”, vertelt Alexander. “Dankzij die informatie worden finance-professionals meer en meer businesspartners en bedrijfsstrategen. Van het pure registreren van financiële data, verschuift de CFO-functie naar vooruitkijken en meebesturen.” Om deze verschuiving door te kunnen maken, is het op orde hebben van de informatievoorziening essentieel. Alexander vervolgt: “Vooruitkijken en meebesturen kan alleen als de CFO de basisadministratie perfect op orde heeft. Want finance is de spiegel van de kernprocessen van de organisatie. Het beeld dat de CFO aan de organisatie toont, moet 100% correct zijn. Het is dus belangrijk om te inventariseren of je momenteel over voldoende data beschikt om goede inzichten te krijgen en beleid te maken. Zodat je uiteindelijk tijdig de juiste beslissingen kunt nemen.”

Finance is de spiegel van de kernprocessen van de organisatie.

Tip 2: automatiseren start met standaardiseren 

Cloud ERP, predictive analytics, AI en machine learning, … Er zijn steeds meer tools beschikbaar om als finance-afdeling efficiënter te werken en ze zijn steeds slimmer. Het zorgt ervoor dat tijd en geld bespaard kan worden en er kwaliteitsvollere data beschikbaar zijn. Alexander: “Maar voordat je een automatiseringsslag maakt, moet je weten waar de organisatie behoefte aan heeft. Het standaardiseren van processen is dan ook een belangrijke eerste stap. Breng processen in kaart, zodat je precies weet waar de gaten zitten en welke middelen je als (financiële) organisatie nodig hebt om verder te groeien. Daarna kun je kijken welke systemen of tools in dat landschap passen. De tijd die je dankzij automatisering overhoudt, kun je gebruiken om finance te betrekken bij andere waardevolle taken. Daarover meer bij tip 4.”

De tijd die je dankzij automatisering overhoudt, kun je gebruiken om finance te betrekken bij andere waardevolle taken.

Tip 3: juiste mensen belangrijker dan ooit

Naast data en geautomatiseerde processen, heb je ook de juiste mensen nodig om als organisatie verder te groeien. Met de komst van AI zijn enkel financiële skills niet meer genoeg. Welke capaciteiten bezit je huidige finance-team? Ga je hen bijscholen of neem je nieuwe medewerkers aan? Je zal hier als financiële organisatie tijdig op in moeten spelen. “De juiste informatie uit data halen, anticiperen op hetgeen je ziet en verbanden leggen … Het vraagt om andere skills. Bij Exact hebben we deze shift in vereiste skills gezien en vanwege deze verandering ook nieuwe mensen aangetrokken. Dat is echt een vooruitgang geweest. Discussies binnen de organisatie zijn kwalitatiever en teams uit verschillende departementen komen tot betere gedeelde beslissingen, omdat de aangeleverde informatie sterk geoptimaliseerd is. De finance-functie heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Inefficiënties en suboptimale investeringen haalt de organisatie er dankzij de aanvoer van de juiste data steeds meer uit. Bovendien kijken onze finance-professionals verder dan de administratie en denken zij mee over zaken als AI en duurzaamheidsrapportages.”

Inefficiënties en suboptimale investeringen haalt de organisatie er dankzij de aanvoer van de juiste data steeds meer uit.

Tip 4: openstaan voor nieuwe taken

Investeren in reguliere finance-werkzaamheden is uiteraard essentieel, maar openstaan voor nieuwe taken is ook belangrijk. Alexander doelt onder andere op de komst van de CSRD-wetgeving en de leidende rol die finance hierin kan spelen. Deze Europese wetgeving, die bedrijven verplicht te rapporteren over duurzaamheid, geldt vanaf 2026. “Maar het is nu al iets om sterk rekening mee te houden en beleid op af te stemmen. Hoewel de wetgeving in eerste instantie voor grote kmo’s belangrijk is, krijgen kleinere organisaties er indirect ook snel mee te maken, bijvoorbeeld als leverancier aan grotere ondernemingen.” Alexander vindt het vanzelfsprekend dat de CFO een voortrekkersrol in het proces rond de CSRD-rapportage neemt. “Ik zie dat bij andere bedrijven en het is ook wel begrijpelijk. Het ligt dicht bij de rol van een CFO om een organisatie te helpen in het formuleren, concretiseren en rapporteren.

 

Exact is sponsor van de CFO Day 2024.

Recente artikelen

Topics

Of het nu gaat om alomvattende softwarepakketten of losse tools afgestemd op aparte processen, technologie is overal in HR-land. Dat betekent echter niet dat de implementatie van zulke systemen altijd van een leien dakje loopt. Tijdens een rondetafelgesprek op de CHRO Day wisselden enkele HR-directeuren leermomenten en best practices uit. Het relaas van een boeiend debat over de soms frustrerende snoepwinkel van HRIT.

Topics

Zo’n honderd CFO’s en financieel directeuren maakten tijdens de zesde editie van de CFO Day ruimte voor tijd. We hadden het over het belang van één seconde en 125 jaar, over oorlog en hoop, veiligheid en regeneratie. Because time matters.

Agenda

Op woensdag 3 juli organiseren we de tweede editie van onze CMO Schakeltafel. Een gastronomische avond met een select gezelschap van CMO’s en marketingdirecteuren, waarbij we ervaringen delen en elkaar inspireren rond het thema 'No future without a past: vooruitkijken vanuit een strategische terugblik’. 

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.