Opiniestuk: ‘Wat vrouwen zélf kunnen doen om de verandering door te zetten’

Topics

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag ging onze managing director Daphné Debaenst in gesprek met Ann Cattelain, Liesbeth De Ridder, Veronique Elskens en Gaëlle Helsmoortel over gendergelijkheid op de werkvloer. Daaruit bleek het belang van personal branding en de rol van bedrijven om een omgeving te creëren die vrouwelijke ambitie en initiatief aanmoedigt. Het gesprek resulteerde in een gezamenlijk opiniestuk dat o.a. werd gepubliceerd door Trends.

 

Of ik naar aanleiding van Internationale Vrouwendag mee in gesprek wilde gaan over gendergelijkheid op de werkvloer? ‘t Zal wel zijn! Het fijne gesprek met Ann Cattelain (CEO Federgon), Liesbeth De Ridder (Secretary General & Network Ambassador Guberna), Veronique Elskens (Regional Director Executive Search Robert Half) en Gaelle Helsmoortel (Chairwoman Women on Board) resulteerde in een gezamenlijk opiniestuk dat werd gepubliceerd door Trends en La Libre (klik op de linken om het opiniestuk te lezen).

  • 𝐁𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐲 𝐦𝐚𝐠 𝐢𝐤 𝐦𝐞𝐭 𝐯𝐞𝐞𝐥 𝐝𝐚𝐦𝐞𝐬 (𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐫𝐞𝐧) 𝐢𝐧 𝐭𝐨𝐩𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭𝐢𝐞𝐬 𝐩𝐫𝐚𝐭𝐞𝐧. 𝐃𝐞 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐥𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐢𝐤 𝐝𝐚𝐚𝐫 𝐨𝐩𝐯𝐚𝐧𝐠, 𝐬𝐭𝐞𝐦𝐦𝐞𝐧 𝐦𝐞 𝐡𝐨𝐨𝐩𝐯𝐨𝐥 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐭𝐨𝐞𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭: aandacht voor een inclusieve bedrijfscultuur, vrouwelijke rolmodellen, instroomtrajecten, … Steeds meer bedrijven zetten talent management programma’s op, waarbij talent – dus ook vrouwelijk talent – in kaart wordt gebracht en interne mobiliteit wordt gestimuleerd. Dit zal m.i. zeker helpen om in de toekomst meer vrouwen te laten doorstromen.
  • 𝐙𝐢𝐜𝐡𝐭𝐛𝐚𝐚𝐫𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐢𝐬 𝐳𝐨 𝐛𝐞𝐥𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐣𝐤! Daarbij is er een gedeelde verantwoordelijkheid: van vrouwen, om connecties te leggen en naar voor te treden; van de omgeving, om dit te ondersteunen; van actoren in de maatschappij, om diverse stemmen te laten horen en het spiegelpaleis te doorboren. Daarin hebben wij met House of Executives Belgium en de M&A Community Belgium ook een verantwoordelijkheid: extra moeite doen voor diversiteit op onze bijeenkomsten. Dieper graven naar ándere sprekers en experten. Challenge accepted!

Dank aan Robert Half voor het organiseren en faciliteren van dit gesprek.

Recente artikelen

Topics

Hoeveel skills heb je als onderneming nodig om een wendbare organisatie uit te bouwen? Niet zoveel, stelt professor Filip De Fruyt van de Universiteit Gent. “We hebben een skills-based model uitgewerkt voor de OESO, rond twee kernvragen en vijf competentiegroepen. Als je die doortrekt in de volledige organisatie, kan je met vertrouwen naar de toekomst kijken.”

Topics

Incontinentie. Hardhorigheid. Menstruatie. Kanker. Pesten. Geloof. Mentale gezondheid. Loon. Borstvoeding. Rouw. Financiële problemen. Welke van deze begrippen maakt u ongemakkelijk? “Het doorbreken van taboes is de weg naar inclusie en productiviteit”, stelt Filip De Groeve, marketing director bij Coloplast en inclusiviteitsexpert. “Of het nu om een stoma of technologische ongeletterdheid gaat.”

Agenda

De zesde editie van CHRO Day vindt plaats op de bijzondere datum 24/4/'24. En die 24 trekken we door in het programma: 24 VOICES ON HR brengt 24 stemmen die hun licht laten schijnen op HR.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.