CFO Day

Bent u nieuwsgierig genoeg voor de CFO Day rond ‘Culture of Curiosity’?

 

Op 18 mei vindt opnieuw de CFO Day, de inspiratiedag voor CFO’s en Financieel Directeuren, plaats.
Wees erbij in het Kasteel van Brasschaat, ditmaal rond het thema:

CULTURE OF CURIOSITY

“We keep moving forward, opening new doors, and doing new things, because we’re curious and curiosity keeps leading us down new paths.” – Walt Disney

Volgens Walt Disney was een groot deel van het succes van zijn miljardenbedrijf te danken aan nieuwsgierigheid. Wie nieuwsgierig is, opent deuren die naar nieuwe paden leiden. Hoewel het soms een negatieve bijklank heeft (bemoeienis, geroddel), is nieuwsgierigheid (volgens Van Dale “verlangend te weten”) een eigenschap die ons ten goede komt. Het gaat over observeren, vragen stellen en dingen ontdekken. Het helpt ons als mens in onze persoonlijke ontwikkeling.

Maar ook als bedrijf hebben we baat bij een cultuur van nieuwsgierigheid. Een open of zelfs beginner mindset zorgt ervoor dat we kritisch denken en de status quo challengen. Werknemers die mogen exploreren en experimenteren, dragen bij aan een creatieve en innovatieve bedrijfsomgeving. Bent u een nieuwsgierige leider? En hoe kunt u (nog meer) een Culture of Curiosity in uw organisatie stimuleren?

We roepen u op om vanuit andere perspectieven naar uw uitdagingen als CFO te kijken. Tijdens deze dag is het toegelaten om radicaal nieuwsgierig te zijn! Steek uw neus vooral in andermans zaken en ga achter alle deuren piepen.

Programma

  • Stefaan van Hooydonk, oprichter van het Global Curiosity Institute, over de nieuwsgierigheidsquotiënt van werknemers en organisaties
  • Fanny Matheusen, over Deep Democracy als methode voor inclusieve besluitvorming en conflicthantering
  • Filip Muyllaert, over inspirerend spreken als leider en hoe u kunt communiceren met impact
  • Katja Schipperheijn, over lerende ecosystemen waarin welbevinden in synergie is met technologie
  • Rondetafel ‘Chief Future Officer’: hoe kan finance anticiperen op de (onzekere) toekomst?
  • ‘Durf te vragen’-sessie, waarin u tips en ideeën voor uw vragen ophaalt bij collega-CFO’s
  • … en nog veel meer

Curieus?
Meer info en aanmelden via cfoday.be

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Agenda

De echte winterzonnewende vindt plaats op 21 december, maar op 13 december komen wij alvast samen voor een moment van reflectie. We gaan terugblikken op het afgelopen jaar maar vooral ook voortuitblikken naar wat er ons in 2023 te wachten staat.  Chris Wuytens en een special guest wenden en keren de inzichten voor een duurzaam HR-beleid uit de Inspiratienota 2023 van Acerta Consult. Daarna gaan we met elkaar in gesprek tijdens een rondetafel. En uiteraard laten we ons ook culinair verwennen in het prachtige Botanic Sanctuary.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.