CFO Day

Bent u nieuwsgierig genoeg voor de CFO Day rond ‘Culture of Curiosity’?

 

Op 18 mei vindt opnieuw de CFO Day, de inspiratiedag voor CFO’s en Financieel Directeuren, plaats.
Wees erbij in het Kasteel van Brasschaat, ditmaal rond het thema:

CULTURE OF CURIOSITY

“We keep moving forward, opening new doors, and doing new things, because we’re curious and curiosity keeps leading us down new paths.” – Walt Disney

Volgens Walt Disney was een groot deel van het succes van zijn miljardenbedrijf te danken aan nieuwsgierigheid. Wie nieuwsgierig is, opent deuren die naar nieuwe paden leiden. Hoewel het soms een negatieve bijklank heeft (bemoeienis, geroddel), is nieuwsgierigheid (volgens Van Dale “verlangend te weten”) een eigenschap die ons ten goede komt. Het gaat over observeren, vragen stellen en dingen ontdekken. Het helpt ons als mens in onze persoonlijke ontwikkeling.

Maar ook als bedrijf hebben we baat bij een cultuur van nieuwsgierigheid. Een open of zelfs beginner mindset zorgt ervoor dat we kritisch denken en de status quo challengen. Werknemers die mogen exploreren en experimenteren, dragen bij aan een creatieve en innovatieve bedrijfsomgeving. Bent u een nieuwsgierige leider? En hoe kunt u (nog meer) een Culture of Curiosity in uw organisatie stimuleren?

We roepen u op om vanuit andere perspectieven naar uw uitdagingen als CFO te kijken. Tijdens deze dag is het toegelaten om radicaal nieuwsgierig te zijn! Steek uw neus vooral in andermans zaken en ga achter alle deuren piepen.

Programma

  • Stefaan van Hooydonk, oprichter van het Global Curiosity Institute, over de nieuwsgierigheidsquotiënt van werknemers en organisaties
  • Fanny Matheusen, over Deep Democracy als methode voor inclusieve besluitvorming en conflicthantering
  • Filip Muyllaert, over inspirerend spreken als leider en hoe u kunt communiceren met impact
  • Katja Schipperheijn, over lerende ecosystemen waarin welbevinden in synergie is met technologie
  • Rondetafel ‘Chief Future Officer’: hoe kan finance anticiperen op de (onzekere) toekomst?
  • ‘Durf te vragen’-sessie, waarin u tips en ideeën voor uw vragen ophaalt bij collega-CFO’s
  • … en nog veel meer

Curieus?
Meer info en aanmelden via cfoday.be

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Agenda

We grijpen de jaarwisseling opnieuw aan om terug te blikken en vooruit te kijken. Chris Wuytens zal de belangrijkste inzichten en trends uit de Inspiratienota 2024 van Acerta Consult toelichten. Karen Donders, Directeur Publieke Opdracht, Talent & Organisatie bij de VRT, zal deze aftoetsen aan het beleid in haar organisatie. Dit alles uiteraard in een mooi kader en gevolgd door een heerlijk diner.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.