Round Table: AI door een Chinese bril

Tijdens deze rondetafel praten we over AI en technologische vooruitgang vanuit het standpunt van China. We denken en spreken niet altijd positief over China (zeker het laatste anderhalf jaar niet), maar feit is dat het land op technologisch vlak “verder” staat dan wij in het Westen. Waar wij de mogelijkheden van AI nog volop aan het ontdekken zijn en de digitale transformatie in onze bedrijven proberen op gang te krijgen, zijn het dagelijkse leven en het bedrijfsleven in China volledig doordrongen van AI en technologie. Hoe valt dit te verklaren? En wat kunnen wij daaruit leren?

Sinoloog Pascal Coppens woonde en werkte in Silicon Valley en China en richtte ook enkele technologiebedrijven op. Tegenwoordig is hij een internationaal spreker verbonden aan nexxworks en deelt hij zijn visie op de enorme Chinese innovatie. Hij is ook als expert verbonden aan AI4Belgium.

Pascal zal de rondetafel inleiden met enkele sprekende voorbeelden en de factoren die volgens hem aan de basis liggen van deze voorsprong. Daarna gaan we met hem en met elkaar in gesprek over de situatie in onze eigen finance-afdelingen, bedrijven en maatschappij. Welke toepassingen van AI kunnen ons inspireren om de business en het leven hier te optimaliseren? Kunnen we de snelheid van innovatie en aanpassing opdrijven? Welke mentaliteits- en gedragswijziging is hiervoor nodig bij onszelf, onze werknemers, de burger? En welke rol kunt u als CFO daarbij spelen?

Locatie: restaurant De Pastorale in Reet
Programma:

  • 16u: ontvangst
  • 16u30-18u: gesprek
  • 18u-19u: aperitief
  • 19u: diner

In samenwerking met onze partner SAP Concur.

Interesse om deel te nemen? Contacteer Daphné Debaenst.

Agenda

De zesde editie van CHRO Day vindt plaats op de bijzondere datum 24/4/'24. En die 24 trekken we door in het programma: 24 VOICES ON HR brengt 24 stemmen die hun licht laten schijnen op HR.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.