CFO Round Table: Hoe wiskunde en AI orde in de chaos kunnen scheppen

Wat is de link tussen big data, digitale kunst, fake news, AI en cybercriminaliteit? Juist: wiskunde. Nog nooit waren er zoveel data en dus datagebaseerde systemen. Hoe leren deze systemen? Wat zijn daar de pro’s en contra’s van? We beschikken enerzijds over prachtige hulpmiddelen om info te extraheren of beelden en teksten te genereren waarmee we werkprocessen kunnen ondersteunen. Anderzijds was de lijn tussen goed en slecht nooit zo dun en belanden we dankzij diezelfde big data en AI in een wereld van fake news, misleiding en cybercrime.
Het lijkt soms overweldigend en ongrijpbaar, maar volgens Prof. Dr. Ann Dooms begrijpen we deze fenomenen veel beter als we terugkeren naar de essentie: wiskunde. Alles valt te herleiden tot een reeks of patroon van getallen of op wiskunde gebaseerde algoritmes. Ga met Ann en collega-CFO’s in gesprek over waar AI nu staat en hoe wiskundig inzicht ons kan helpen om eenvoud te brengen in de complexiteit. Na het gesprek dineren we gezellig samen.

Prof. Dr. Ann Dooms leidt de onderzoeksgroep Digital Mathematics aan de VUB en is gespecialiseerd in data science en in Digital Information Forensics and Security.

Datum: 16 november 2022
Timing: ontvangst om 16u, gesprek van 16u30 tot 18u, gevolgd door aperitief en diner
Locatie: La Truffe Noire Brussel
Deelnemen: interesse om erbij te zijn? Neem contact op met Daphné Debaenst

Deze rondetafel wordt mee mogelijk gemaakt dankzij SAP en SAP Concur.

Agenda

Op woensdag 3 juli organiseren we de tweede editie van onze CMO Table Talk. Een gastronomische avond met een select gezelschap van CMO’s en marketingdirecteuren, waarbij we ervaringen delen en elkaar inspireren rond het thema 'No future without a past: vooruitkijken vanuit een strategische terugblik’. 

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.