Exclusieve Winterwende: van steekvlampolitiek naar langetermijnbeleid

De echte winterzonnewende vindt plaats op 21 december, maar op 13 december komen wij alvast samen voor een exclusief moment van reflectie. We gaan terugblikken op het afgelopen jaar maar vooral ook voortuitblikken naar wat er ons in 2023 te wachten staat.  We hebben namelijk een woelig jaar beleefd, de uitdagingen waarmee bedrijven vandaag worden geconfronteerd zijn groot. De coronapandemie was nog niet helemaal achter de rug en daar waren al de oorlog in Oekraïne, een inflatie van twee cijfers, de op hol geslagen energiemarkt, … Hoe creëer je rust in de chaos? Hoe overstijg je de waan van de dag?

Volgens Chris Wuytens, professor aan de KUL, AMS-gastdocent en Managing Director van Acerta Consult, door opnieuw te ageren in plaats van te reageren. Bedrijven moeten van een steekvlampolitiek terug naar een langetermijnbeleid, naar een duurzaam beleid dus. Wat dat betekent voor HR en hoe we zo’n beleid vorm kunnen geven, legt Chris uit in de Inspiratienota 2023. En tijdens dit event, want Chris zal de belangrijkste inzichten presenteren aan de hand van enkele stellingen. Om in het thema van de Winterwende te blijven, nodigen we ook een special guest uit die telkens een tegen-stelling of andere invalshoek poneert. Niet met de bedoeling om alles onderuit te halen, maar net om de ideeën in kwestie van alle kanten te benaderen (te “wenden” of “rond te draaien”, om de beeldspraak verder te gebruiken).

Na deze interactieve introductie, hebben we genoeg gespreksstof om tijdens een rondetafel met elkaar in gesprek te gaan. Hoe kijkt u naar de aangehaalde inzichten? Waar had u het voorbije jaar vooral mee te kampen? Zijn de voorgestelde pistes haalbaar in uw bedrijf? Leer van elkaars ervaringen en best practices.

Om de ervaring compleet te maken, laten we ons daarna culinair verwennen door chef Johan Van Raes.

  • Wanneer: dinsdag 13 december 2022.
  • Timing: ontvangst om 16u, presentatie van 16u30 tot 17u, rondetafelgesprek van 17u tot 18u, gevolgd door aperitief en diner.
  • Locatie: Botanic Sanctuary Antwerpen.
  • Kostprijs: dit event is gratis op uitnodiging of indien u tot de doelgroep behoort.
  • Doelgroep: dit event is primair bedoeld voor CHRO’s en HR-directeuren van bedrijven met een omzet vanaf
    € 100 miljoen, maar is ook toegankelijk voor CEO’s  en andere C-level functies.
  • Inschrijven: interesse om deel te nemen? Neem contact op met community manager Daphné Debaenst.

Dit event is in samenwerking met Acerta Consult.

Agenda

De zesde editie van CHRO Day vindt plaats op de bijzondere datum 24/4/'24. En die 24 trekken we door in het programma: 24 VOICES ON HR brengt 24 stemmen die hun licht laten schijnen op HR.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.