Online CFO Round Table over scenarioplanning met Joachim De Vos: niet voorspellen maar voorstellen

Van t/m

Scenariodenken is uiteraard geen nieuw concept maar kreeg wellicht een nieuwe impuls onder invloed van de coronacrisis. Want hoewel een wereldwijde epidemie geen onvoorstelbaar scenario was, hoor je toch altijd “dat niemand dit had kunnen voorzien”. Blijkt dus dat we ons nog al te vaak vastbijten in kortetermijnplannen en business as usual. En dat we op strategisch niveau niet voorbereid zijn op grote onzekerheden. Het in kaart brengen en inschatten van verschillende toekomstscenario’s kan bedrijven helpen om beslissingen en proactieve maatregelen te nemen. En om op z’n minst al mentaal alternatieven te aanvaarden. Om, jawel, wendbaar te blijven.

Welke rol is hierbij weggelegd voor de CFO? Doet u aan scenariodenken en hoe dan? Is dit kwalitatief (het verbeelden en vooruitkijken) of toch vooral kwantitatief (risico-analyse en P&L’s)? Is uw bedrijfsstrategie klaar voor de toekomst?

Joachim De Vos is CEO van Living Tomorrow en van TomorrowLab, dat organisaties helpt met strategie en innovatie. Hij is ook professor scenarioplanning aan de Universiteit Gent en begeleidde al tal van bedrijven bij deze oefening. Joachim zal deze Round Table op gang brengen, waarna u met hem en met collega-CFO’s van gedachten en ervaringen kunt wisselen.

Deze sessie wordt mee mogelijk gemaakt door onze huispartner Exact.

Wanneer: woensdag 16 juni 2021, van 13u30 tot 15u
Waar: online, via Teams
Het aantal plaatsen is beperkt om er een interactieve sessie en een goed gesprek van te kunnen maken.
Neemt u graag deel? Neem contact op met Daphné.

Agenda

Van t/m

Tijdens deze rondetafel praten we over AI en technologische vooruitgang vanuit het standpunt van China, waar het dagelijkse leven en het bedrijfsleven volledig doordrongen zijn van AI en technologie. Hoe valt dit te verklaren? En wat kunnen wij daaruit leren? Met een introductie van China- en technologiekenner Pascal Coppens.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.