Online Round Table: ‘Hoe duurzaamheid de CFO uitdaagt’

De UN-klimaattop in Glasgow, de UN conferentie voor biodiversiteit, de klimaatdebatten van De Standaard, het programma ‘Wat houdt ons tegen’, … We kunnen er niet meer onderuit: sustainability is écht wel een urgent thema. Ook binnen onze community willen we het onderwerp bespreekbaar maken en kijken wat we als bedrijven en als beslissingnemers kunnen doen. Zo praten we er bijvoorbeeld over in deze podcast, met o.a. Florens Slob, Group Sustainability Director bij Greenyard, en Hans Goossens, CEO van De Watergroep. In de podcast bespreken we het feit dat duurzaamheid mandatory wordt, de definitie, de aanpak (met strategie, organisatiestructuur, ecosystemen en rapportering) en de rol van het management.

Tijdens deze online Round Table gaan we op enkele van die aspecten dieper in:

  1. Rapportering: met de GRI (Global Reporting Initiative), de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive van de Europese Commissie) en de EU taxonomy worden er steeds meer standaarden voor transparantie en rapportering opgelegd. Hoe gaan we daar in onze bedrijven mee om? Welke data hebben we nodig? Hoe gaan we deze verzamelen en interpreteren? En wie gaat dit controleren? Welke investeringen vraagt het, financieel, technologisch maar ook op het vlak van organisatiestructuur en governance? Wat is de relatie met onze winstgevendheid? Is sustainability vanuit dit standpunt primair de verantwoordelijkheid van de CFO?
  2. Reverse engineering: hoe kunnen we onze waardeketens anders gaan inrichten als we vertrekken vanuit het standpunt van de klant/consument? Laten we onze ketens en processen eens onder de duurzaamheidsloep nemen, van de vraag naar de bron.
  3. Ecosystemen: samenwerken loont. Meer en meer zien we initiatieven op het vlak van sustainability waarbij verschillende stakeholders de krachten bundelen. Een collaboratieve aanpak zorgt voor uitwisseling van kennis, ideeën en resources.

Paul Hayes, Director Environmental Sustainability bij Cummins, inspireert ons met een interessante case. Ook Rich Kroes, VP Global Sustainability bij Oracle, en Ralph Thurm, internationaal duurzaamheidsexpert en Managing Director van Reporting 3.0, nemen deel aan het gesprek. Deze sessie is daarom in het Engels. Deel ervaringen, vragen, issues met uw peers uit andere bedrijven.

Praktisch

Dinsdag 30 november, van 16u tot 17u30.
Voertaal: Engels.
Wilt u graag deelnemen aan deze besloten online sessie? Inschrijven kan via dit formulier.
Na registratie ontvangt u een Zoom-link.

In samenwerking met Oracle.

Agenda

De zesde editie van CHRO Day vindt plaats op de bijzondere datum 24/4/'24. En die 24 trekken we door in het programma: 24 VOICES ON HR brengt 24 stemmen die hun licht laten schijnen op HR.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.