‘De gezamenlijke droom is om een globale speler te zijn’

Interviews

De overname van Contraload door Tosca won de Belgische M&A Award 2020 in de categorie Best Private Equity Growth Capital Deal. Jesse Sels, voormalig CEO van Contraload en nu President EMEA bij Tosca, blikt terug op de afgelegde weg en op het overnameproces. En hij kijkt vooral ook uit naar de toekomst.

Het klinkt als een jongensdroom: twee jonge Belgische ondernemers zien een gat in de markt op het gebied van business to business-verpakkingsmateriaal. Zeg maar: pallets voor de FMCG-industrie, voor het vervoer van ruwe materialen naar grote voedselverwerkers. Met slimme materialen en uitgekiende software weten de mannen dit proces zo te verbeteren dat ze al spoedig de Europese marktleider zijn, met meer dan drie miljoen slimme pallets in circulatie. Dit alles was investeerder Apax Partners niet ontgaan. Dit bekende fonds koppelde Contraload aan Tosca, een Amerikaanse partij die op dezelfde manier opereert, maar dan net in een ander deel van de markt (transport van de voedselfabrikanten naar de retailers).

Kortom, een mooie match van technologie en complementaire ketens. Daarnaast krijgt Tosca met de overname een basis op het Europese vasteland, waar het management van Contraload de Europese afdeling gaat leiden. Een mooie deal voor de ondernemers, voor de strategische partijen en voor de investeerders uit eerdere rondes (GIMV en D2E), die een mooie exit maken.

Bekijk hier het interview, waarin Jesse Sels in gesprek gaat met econoom Peter De Keyzer:

Benieuwd naar de andere winnaars? Bekijk dan zeker de M&A Sofa Sessions met de gesprekken tussen Peter De Keyzer en Stefaan Gielens, Jan Spaas en Fabien Pinckaers.

Meer informatie over de M&A Awards vindt u hier.

Recente artikelen

CEO, House of Talents België, Pieter Claeys
Interviews

De nieuwe CEO van House of Talents België zet het impressionante groeiverhaal van de HR-dienstengroep verder. We gingen in gesprek met Pieter Claeys, de verpersoonlijking van hoe een start in een knelpuntberoep tot een prachtig curriculum kan leiden.

House of Executives, CHRO Day, Zelfa Madhloum
Topics

België heeft de laagste werkzaamheidsgraad van mensen met een migratieachtergrond in heel Europa. Met AI-rekrutering vallen nog meer mensen uit de boot, stelt Zelfa Madhloum. Hoe haalt u de obstakels uit het sollicitatieproces van uw onderneming?

Agenda

CFO Day is ondertussen een vaste waarde in ons voorjaar. Maar wat is een jaar eigenlijk? En wat betekent tijd überhaupt? Met ons dagthema MATTER OF TIME gaan we op een fascinerende expeditie in de ruimtetijd.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.