Ontdek de winnaars van de M&A Awards 2020

M&A

Voor de derde keer reikten we de Belgische M&A Awards uit. Niet tijdens een grootse gala-avond zoals anders, maar tijdens een korte online show op 18 maart 2021. De M&A Awards zijn een bekroning voor de beste deals van het afgelopen jaar en zetten entrepreneurship, innovatie en strategische samenwerkingen in de kijker.

Helaas: dit jaar geen groot galadiner in Brussel om terug te kijken op het afgelopen dealjaar (periode oktober 2019-september 2020). Het Coronavirus strooide nog steeds roet in het eten. Dat betekent gelukkig niet dat er niet genoeg te zeggen valt over de bewegingen in de overnamemarkt. Creativiteit, ondernemerschap en het doorzettingsvermogen om ook in uitdagende tijden boven te komen drijven, plaatsen de echte topondernemers en ondernemingen apart van de rest van het peloton. Hoe vervelend zo’n crisis dus ook is, er is voor de jury juist weer extra goed te zien welke bedrijven en ondernemers ondernemend België naar een hoger niveau tillen.

De jury stond dit jaar weer onder leiding van Urbain Vandeurzen, die in het verleden zelf een prachtig bedrijf tot wasdom bracht en sindsdien naam maakte als een van de topinvesteerders van België. In zijn taak werd hij bijgestaan door Pierre Demaerel (BVA en Belgian Growth Fund) en Renaat Berckmoes (Fortino Capital). Philippe Haspeslagh, investeerder en Honorary Dean van de Vlerick Business School, vertegenwoordigde de academische kant en Michael Sephiha van De Tijd verzorgde het journalistieke perspectief. Eric van Zele, voormalig CEO van Barco, bracht een schat aan corporate ervaring mee.

De jury selecteerde 14 genomineerden en uiteindelijk 5 winnaars in 5 categorieën: Best Large-Cap Corporate Deal, Best Mid-Cap Corporate Deal, Best Private Equity Growth Capital Deal, Best Venture Capital Deal – Technology en Best Venture Capital Deal – Life Sciences.

Bekijk hier de bekendmaking van de winnaars van de M&A Awards 2020 (+/- 20 minuten), met econoom Peter De Keyzer als centrale gast.

Meer weten over de deals in kwestie? Bekijk dan zeker de M&A Sofa Sessions met de diepte-interviews tussen Peter De Keyzer en de CEO’s van de winnende bedrijven: Stefaan Gielens, Jan Spaas, Jesse Sels en Fabien Pinckaers.

Meer informatie over de M&A Awards vindt u hier.

Recente artikelen

Interviews

Hoe maak je verbinding met anderen zonder je authenticiteit te verliezen? Auteur, trainer en docent Lotte van Lith vertrekt vanuit de positieve desintegratietheorie, een humanistische stroming die momenteel opgang maakt binnen coaching en therapie, om het op de CHRO en CFO Day te hebben over concepten als motivatie, complexiteit en intensiteit.

Interviews

Het is een cliché geworden: de start-up die begint vanuit de garage. En dat daar mooie bedrijven uit voortvloeien, is niet minder waar. Het is ook het verhaal van SuccessDay, dat ondertussen zo’n 75 medewerkers telt. Oprichters Bas Eggelaar en Juul van Dongen barsten van de toekomstplannen, met als belangrijkste: succesvolle HR-transformaties begeleiden.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Agenda

Peers ontmoeten, heerlijk tafelen én inhoudelijk schakelen binnen het thema 'A true and fair view - revisited': dat zijn de ingrediënten voor onze eerste kleinschalige CFO bijeenkomst van 2023.

Partners

Buitengewoon inspirerend en verfrissend. Ideaal voor zelfreflectie en om nieuwe ideeën op te doen.