Jan Spaas, General Manager van GST, vertelt over de kernwaarden en over de integratie bij Boehringer Ingelheim, de farmareus waar GST nu deel van uitmaakt. De overname won de Belgische M&A Award 2020 in de categorie Best Mid-Cap Corporate Deal.
Reuma bij paarden is ongetwijfeld niet een thema waar u elke dag bij stilstaat, maar het is vast mooi om te horen dat dat tegenwoordig met één spuitje te genezen valt. Nog mooier: de stamceltherapie die dit mogelijk maakt is ontwikkeld in België, bij GST, een spin-off van Anacura. Farmareus Boehringer Ingelheim nam de partij over, na een verlovingsperiode van twee jaar waarin gezamenlijk een baanbrekende stamceltherapie op de markt werd gebracht.
Het synergetisch voordeel van de deal is helder: GST krijgt door de deal toegang tot de fenomenale resources van Boehringer Ingelheim en Boehringer Ingelheim krijgt weer een belangrijke pijl op de boog als het gaat om de ontwikkeling van de volgende generatie medicijnen. Verder prees de jury van de M&A Awards dat de onderzoekers en faciliteiten in Vlaanderen blijven, zodat het ecosysteem kan blijven profiteren van de aanwezigheid van deze speler. Zo behoudt België z’n positie in de wereldtop van deze sector.
Bekijk hier het interview, waarin Jan Spaas meer toelichting geeft aan econoom Peter De Keyzer:
Benieuwd naar de andere winnaars? Bekijk dan zeker de M&A Sofa Sessions met de gesprekken tussen Peter De Keyzer en Stefaan Gielens, Jesse Sels en Fabien Pinckaers.
Meer informatie over de M&A Awards vindt u hier.
Samira Blanjean en Ylva Nordström (International Coaching Federation) zagen hun vakgebied de voorbije jaren fundamenteel veranderen en alsmaar belangrijker worden. Hoewel goede coaching voornamelijk tijdloze skills aanwakkert, blijkt het met name in volatiele tijden een essentiële tool. “Het is absoluut mogelijk om meer systematisch te werken en coaching zo in te zetten om een heuse transformatie te realiseren binnen de organisatie.”
Financiële planning en analyse (FP&A) wordt alsmaar belangrijker, en daarmee ook de tools die deze forecasting- en budgetteringsoefeningen in goede banen leiden. “Een decennium geleden volstond het nog om met een jaarbudget te werken, maar sinds de pandemie zijn de disruptieve factoren legio en moet je de scenario’s bijna wekelijks bijsturen.”